Benvinguts.La vostra salut en mans de professionals
 

cache_2430749381ACUPUNTURA-LER

Acupuncture healing beautiful woman - Portrait of a pretty lady in acupuncture therapy at the day spa

imgres

 

 

 

Com a part de la Medicina Xinesa Tradicional, l'acupuntura ha estat practicada a Orient des de fa milers d'anys. Fines agulles de pedra que daten de fa més de 3000 anys van ser trobades en excavacions a Mongòlia.

L'acupuntura consisteix en la inserció de fines agulles estèrils a través de la pell, en punts específics seleccionats d'acord al patiment del pacient.

El principi de l'acupuntura, com moltes altres disciplines de la medicina alternativa, és basat en el poder que té el cos de "curar-se sol", de ot que es tracta de restablir l'equilibri de l'organisme com a base de la curació.

L'acupuntura s'utilitza en problemes musculoesquelètics, asma, obesitat, depressió, ansietat, migranyes, nàusees, pressió alta, desordres de l'aparell digestiu, només per nomenar uns pocs dels centenars d'aplicacions d'aquesta disciplina.

Els nostres organismes necessiten energia per funcionar, que és obtinguda dels aliments que mengem, aigua, oxigen i la llum. Segons l'acupuntura, aquesta energia flueix en canals específics a través del nostre cos, que se'ls anomena "meridians". La malaltia apareix quan hi ha trastorn en el flux d'energia.

Es nomenen 14 meridians regulars que abasten tot el cos i estan per sota de la pell. Es divideixen en 6 parells al costat dret del cos i 6 parells a la banda esquerra del cos i 2 meridians principals que proveeixen unions a la resta dels meridians per formar un "tot".

Els meridians prenen el nom de l'òrgan principal pel qual passen, però el concepte de "òrgan" en la medicina xinesa, té un caràcter més ampli que en la medicina tradicional.

Es troben més de 365 punts d'acupuntura a través dels meridians, on l'energia vital es concentra. Un cop realitzat el diagnòstic del pacient, el acupuntura insereix les fines agulles en aquests punts per restablir el flux d'energia vital en els meridians i ajudar el cos a obtenir de nou l'equilibri i amb això la curació de la malaltia.

L'acupuntura és només part del que comprèn la medicina xinesa tradicional. En general al pacient en tractament amb el acupuntura, se li indiquen a l'algunes herbes, massatge terapèutic, dieta amb elevat contingut nutricional o exercici, aplicant una diferent combinació depenent del pacient i el seu patiment.

El acupuntura insereix les agulles a una profunditat de 4 a 25 mil·límetres, depenent de la zona del cos a tractar, ja que algunes vegades les agulles es poden introduir una miqueta més profund.

Els tractaments usualment envolten la inserció de les agulles en diferents punts alhora. Les agulles es mantenen en aquesta posició, de minuts fins a una hora i al final de la sessió es retiren acuradament, sense dolor, sense sagnat i sense deixar empremta en la pell.

Usualment es recomanen de 10 a 20 sessions depenent de l'edat i quant de temps té el patiment. La resposta varia de persona a persona, per a algunes la millora és immediata, per altres es triga una mica més.

Pregunta freqüents:

-El Procediment causa dolor ?. Quan s'introdueix l'agulla a la pell, es pot sentir una sensació de pessigolleig, però en general no es reporta dolor.

 -Quins Patiments són els més freqüents tractats amb acupuntura? L'acupuntura dóna resultats en el tractament del dolor agut o crònic, migranya, espatlla congelat, mal de cap, impotència, asma, obesitat, problemes de la pell, artritis, fòbies, retenció de líquids, indigestió, falta d'energia, ciàtica, insomni , depressió, falta de gana, pressió alta, restrenyiment i molts més.

-La Persona ha d'estar malalta per rebre acupuntura? No, els metges xinesos la utilitzen també com a prevenció de malaltia. De fet, per algun període de temps, el metge xinès era remunerat pels seus pacients si aquests gaudien de salut. Si algun contreia una malaltia, es considerava culpa del metge i no se li pagava el seu salari fins que el pacient recuperés la seva salut.

L'Organització Mundial de la Salut, ha identificat prop de 40 condicions tractables amb acupuntura i podem trobar gran quantitat d'estudis científics publicats en revistes de prestigi com "The Lancet", el "Journal Of the Royal Society in Medicine" i el "British Journal of Anaesthesia ", només per nomenar unes poques publicacions entre centenars que enumeren els beneficis de l'acupuntura.